تمیز کردن دندانهای مصنوعی و نحوه مراقبت از آنها به گفته محمد قریشی نژاد

تمیز کردن دندانهای مصنوعی و نحوه مراقبت از آنها

:بیماری ها و راه درمان :به گفته سید محمد قریشی نژاد ( دندانساز )

درآوردن دندان مصنوعی در شب مطلوب است

چگونه دندان مصنوعی (دست دندان، دندان مصنوعی نیمه کامل ، پل و روکش) خود را تمیز کنم؟
افرادی که از یک دست دندان استفاده می کنند باید بعد از هر وعده غذایی، آن را از دهان خود خارج کرده و به کمک مسواک و مایع دست شویی و یا ظرف شویی، تمام سطوح آن، به ویژه سطوحی که در تماس با مخاط دهان هستند را از مواد غذایی پاک کنند.  توجه داشته باشید که از خمیر دندان برای تمیز کردن دست دندان استفاده نکنید.

هفته ای یکبار هم دست دندان را به مدت ۵ دقیقه در محلولی که با اضافه کردن یک قاشق چایخوری سرکه یا محلول سفیدکننده خانگی (وایتکس) با یک لیوان آب ولرم تهیه میشود، قرار دهید. سپس آن را کاملا شسته و در دهان بگذارید.
هم چنین باید دهان خود را هم پس از هر وعده غذایی با آب گرم و یا محلول نمکی رقیق شسته و با یک مسواک نرم ( یا انگشت)، لثه ها را تمیز نمایند. این کار باعث گردش خون بهتر لثه ها هم می شود.

دندان مصنوعی ناکامل در شکل فوق نشان داده شده است

افرادی که دندان مصنوعی ناکامل دارند:

باید بعد از هر وعده غذایی آن را از دهان خارج کرده، ابتدا دندان های باقیمانده را با مسواک و نخ دندان تمیز کرده و سپس دندان مصنوعی را با مسواک مخصوص تمیز کنند. توجه داشته باشید که مسواک تمیز کردن دست دندان با مسواک تمیز کردن باقی دندان ها متفاوت باشد.
اگر دندان مصنوعی ناکامل بدنه ی فلزی دارد نباید آن را در سرکه یا وایتکس بیندازید.

افرادی که  پل و یا روکش در دهان خود دارند:

باید مانند سایر افراد مسواک زده و با نخ دندانهای مخصوص ( که در داروخانه ها موجود است)ناحیه خالی را که با پل پر شده تمیز کنند.

شبها دندان مصنوعی خود را کجا قرار دهم؟
درآوردن دندان مصنوعی در شب مطلوب است. با توجه به جنس دندان مصنوعی بهتر است آن را شب ها در آب نگه دارید.
چرا باید دندان های از دست رفته را جایگزین کنیم؟
اولین دلیل زیبایی شماست. دلیل دوم فضای خالی دندانهای از دست رفته است که باعث وارد شدن فشار بیشتری به دندانهای کنار می شود. بعلاوه (دلیل سوم) دندانهای کناری و مقابل  به سمت این فضای خالی حرکت می کنند و نظم دندانی به هم میخورد. دلیل چهارم، تجمع باقیمانده ی مواد غذاییی، در فضای خالی ست که باعث پوسیدگی و بیماری لثه میشود.

محمد قریشی نژاد سبزوار

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *